Warsztaty kuchni molekularnej w przedszkolu w Kaliszu

W dniach 04.02.21r.  dzieci z naszego przedszkola, miały możliwość eksperymentowania i przygotowywania różnorodnych potraw. Stało się to możliwe dzięki Akademii Małego Kuchcika, która przygotowała warsztaty kulinarne .Dzięki tym zajęciom dzieci dowiedziały się m.in. czym jest suchy lód, ciekły azot, degustowali potrawy ,w których przygotowaniu aktywnie uczestniczyli. Były to dymiące soki, chrupki, lody. Dowiedziały się, jak można szybko zamrozić róże. Podczas tych zajęć dzieci ćwiczyły zdolności motoryczne, koncentrację  uwagi, współdziałanie w grupie. Warsztaty kulinarne oprócz wiedzy ,sprawiły dzieciom ogromną frajdę. Z takimi zdolnościami na pewno pomogą rodzicom w kuchni. Dziękujemy Pani Kasi Hoffman, mamie Emilki za zorganizowanie warsztatów.

Galeria zdjęć